Naši projekti

Multimedijalni kolegiji

Cilj je Bure Znanja proširiti platformu što većim brojem multimedijalnih kolegija te omogućiti svim hrvatskim studentima (s vremenom i studentima izvan Hrvatske) pristup znanju putem najnovijih tehnologija. S obzirom da mladi smatraju ovu ideju vrlo privlačnom, očekuje se nastavak postojećeg stalnog rasta medijske popularnosti inicijative. Projekt je već privukao pozornost zainteresiranih pojedinaca širom svijeta pa Bura Znanja ima pratitelje iz zemalja poput SAD-a, Singapura i Indije. 

Online smotra

Zajedno s Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci proveli smo projekt izrade "Online smotre Sveučilišta u Rijeci", projekt jedinstven u Hrvatskoj, gdje su na jednom mjestu prezentirane sve sastavnice, izvedbeni programi i mogućnosti riječkog sveučilišta na multimedijalan način.

Designing new learning enviroment

Početkom akademske godine 2012/13 provela je timski projekt u najnovijom inicijativi Stanford University-a u online učenju - pod nazivom Venture Lab - koji se sastojao u dizajniranju novog okruženja za učenje uporabom održive tehnologije 21. stoljeća. Multimedijalna prezentacija inicijative koja se tiče integracije održive tehnologije u obrazovni proces na engleskom jeziku pod nazivom "New Learning Environment in Rijeka, Croatia" dobila je prosječnu ocjenu 7.8 od 10 i preko 20 pozitivnih komentara od zainteresiranih pojedinaca širom svijeta.

Projekti na kojima smo sudjelovali

USSUD

Doprinijeli smo realizaciji prvog kulturnog projekta u suradnji s Sveučilištem u Rijeci i Odjelom za kulturu Grada Rijeke. Glavna misija projekta USSUD bila je aktivno uključiti veći broj mladih u procese kreiranja kulturne politike i kulturnog života Grada Rijeke i Sveučilišta. Bura Znanja je pružila konzulting i tehničku podršku oko uspostave web stranice i modela promocije projekta na društvenim mrežama, što je rezultiralo 2 mjesečnom kampanjom koju je mjerljivo vidjelo preko 20 000 mladih iz ciljane skupine.

Formula student

Bura Znanja se uključila u rad jedne od najvećih studentskih inicijativa riječkog sveučilišta - Riteh Racing Team. Riteh Racing Team je studentska inicijativa pri Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci koja se sastoji u izradi trkaćeg bolida formule, koja sudjeluje u najvećem međunarodnom natjecanju tog tipa - Formula Student u organizaciji SAE International. Bura Znanja je pomogla uspostaviti i organizirati Odjel za komunikacije Riteh Racing Teama s ciljem stvaranja dodane vrijednosti za projekt. Bura Znanja je nakon uspostave Odjela izradila prezentaciju i promotivni video što je pomoglo da ekipa dobije sponzorstvo Ine d.d. za 2013. godinu.